Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-03-12 11:26:44
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403

Opłaty za żywienie dzieci w przedszkolu:

  • I posiłek ( obiad) - 6 zł
  • II posilki (śniadanie i obiad ) - 8 zl
  • II posilki ( obiad i podwieczorek) - 8 zł
  • III posilki ( śniadanie , obiad , podwieczorek) - 10 zl

 

Jadłospis Tygodniowy

 

                

13.03-17.03.2023 r.

 

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa kapuśniaka z ziemniakami, kiełbasa pietruszka zielona.

Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot owocowy.

PODWIECZOREK; Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, papryk, herbata owocowa .

Alergeny:1,7,9 Zdrowa przekąska- Papryka

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta rybna, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.

OBIAD:Zupa krupnik z kaszy pęczak, indyk, jarzyną, pietruszką zieloną.

Fasolka po bretońsku, chleb, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Bułka maślana, banan, herbata owocowa.

Alergeny:1,3,7,9 Zdrowa przekąska- Mandarynka

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z kiełbasą szynkowa, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną

OBIAD; :Zupa krem z jarzyn,grzanki, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.

Ziemniaki, kotlet mielony,surówka z ogórków konserwowy,sok owocowy.

PODWIECZOREK: Kakao, winogron, bel vita.

Alergeny:1,7,9 Zdrowa przekąska- Banan

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek herbata z cytryną.

OBIAD;Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, śmietana, jarzyną, pietruszka zielona

Makaron ze szpinakiem, mięso drobiowe, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Ciasto zebra, woda z cytryną

Alergeny:1,4,7,9 Zdrowa przekąska- Rzepa

 

                                                                                     PIĄTEK

ŚNIADANIE:Chleb z masłem, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek chleb wieloziarnisty,

herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa szczawiowa z ziemniakami, kurczak, pietruszka zielona

Ryż z jabłkiem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Chałka z masłem, herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9 Zdrowa przekąska- Gruszka

 

 

Woda między posiłkami

 

SMACZNEGO !

                         

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij