Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-03-19 13:40:40
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403

Opłaty za żywienie dzieci w przedszkolu:

  • I posiłek ( obiad) - 6 zł
  • II posilki (śniadanie i obiad ) - 8 zl
  • II posilki ( obiad i podwieczorek) - 8 zł
  • III posilki ( śniadanie , obiad , podwieczorek) - 10 zl

 

Jadłospis Tygodniowy

 

                

20.03 - 24.03.2023r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, dżem niskosłodzony

,herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD;Zupa pomidorowa z ryżem, śmietana, indyk pietruszką zieloną(1,7,9)

Makaron z serem, koktajl owocowy, kompot owocowy(1)

PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.

Alergeny:1,,7,9

Zdrowe przekąski:Papryka

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, jajko, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)

OBIAD; Zupa kalafiorowa z grzankami, śmietana, kurczak jarzyna pietruszką zieloną.

Ziemniaki,bitki wieprzowe, marchew z jabłkiem, kompot owocowy

PODWIECZOREK; Budyń śmietankowy biszkopty. (1,3,7)

Zdrowe przekąski: Jabłko

ŚRODA

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasztet drobiowy pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,4)

OBIAD; Zupa rosół z makaronem, kurczak, jarzyna, pietruszka zielona

Ziemniaki, potrawka z kurczaka, ogórek konserwowy, sok owocowy

PODWIECZOREK: Chałka z masłem, kawa zbożowa.

Alergeny:1,3,7,9

Zdrowe przekąski:Gruszki

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem,

herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietana, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, surówka kapusty pekińskiej, kompot owocowy(1,6)

PODWIECZOREK; Drożdżówka z serem, herbata owocowa

Zdrowe przekąski:Mandarynka

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb z pasta rybna, koperek, pomidor, herbata z cytryną

OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną

Racuchy z jabłkami, kompot owocowy(1,6)

PODWIECZOREK: Muffinka herbata owocowa.

Zdrowe przekąski: Banan

Alergeny:1,7,9,10

 

 

Woda między posiłkami

 

SMACZNEGO !

                         

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij