Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2023-04-02 08:55:46 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
03.04 - 07.04.2023r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, krakowska sucha, szczypiorek,
ogórek, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, śmietana, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Makaron łazanki, kapusta kiszona, mięso wieprzowe owocowy, sok owocowy
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, herbata owocowa(1,6,7)
Zdrowe przekąski: Banan
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z miodem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi herbata z cytryną.(1,3)
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Ziemniaki, filet z kurczaka, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK; Kisiel owocowy, paluchy kukurydziane.(1,3,7,9)
Zdrowe przekąski: Gruszka
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem, ser żółty, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną. (1,7)
OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, kurczak, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona,
Ziemniaki, wątróbka drobiowa, ogórek konserwowy,kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, biszkopty.
Alergeny:1,7,9
Zdrowe przekąski: Żurawina
CZWARTEK
ŚNIADANIE; ,Chałka z masłem, twarożek z brzoskwinią, herbata z cytryną. . (1,4,7)
OBIAD; Zupa jarzynowa z grzankami, śmietana, pietruszka zielona, (1,7,9)
Makaron ze szpinakiem, mięso drobiowe, kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK: Soczek owocowy, bel vita.
Alergeny:1,4,7,9
Zdrowe przekąski:Papryka
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, pasta rybna, koperek, pomidor, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa krupnik, indyk, jarzyna, pietruszką zieloną.(7,9,10)
Makaron z serem, kompot owocowy.(1,7_ (1)
PODWIECZOREK; Mus owocowy, herbatniki(1,7,9,10 )
Zdrowe przekąski: Jabłko
Woda między posiłkami
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.