Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2023-04-10 16:36:02 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
11.04-14.04.2023 r.
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, dżem niskosłodzony herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa żurek z kiełbasą, śmietana, kurczak, pietruszką zielona
Ryż z jabłkiem, kompot owocowy(1,7,9)
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy, pasztet drobiowy, rzodkiewka,szczypiorek,
herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
Zdrowa przekąska: Rodzynki
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, parówki (Sokoliki 97%mięsa), pomidor, szczypiorek,
herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietana, kurczak, indyk, pietruszką zieloną
Ziemniaki, kotlety mielone, ogórek kiszony, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Serek waniliowy, herbatniki bebe.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
Zdrowa przekąska: Jabłko
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
szynka drobiowa, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa szczawiowa z ziemniakami, wieprzowina, śmietana, jarzyną
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, buraki. sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kawa, paluchy kukurydziane
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
Zdrowa przekąska:Papryka
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, koperek, ogórek zielony, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa grochówka z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną (1,7)
Makaron z serem, koktajl owocowy, sok owocowy (1,7,9)
PODWIECZOREK: Ciasto zebra, herbata owocowa. (1)
Zdrowa przekąska: Gruszka
Woda między posiłkami
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.