Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2023-04-16 10:51:02 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
17.04-21.04.2023 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa kapuśniaka z ziemniakami, kiełbasa pietruszka zielona.
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka, herbata owocowa .
Alergeny:1,7,9 Zdrowa przekąska- Papryka
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD:Zupa krupnik z kaszy pęczak, indyk, jarzyną, pietruszką zieloną.
Fasolka po bretońsku, chleb, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Bułka maślana, herbata owocowa.
Alergeny:1,3,7,9 Zdrowa przekąska- Jabłko
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z kiełbasą szynkowa, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną
OBIAD; :Zupa jarzynowa z ziemniakami, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.
Ziemniaki, filet z kurczaka ,surówka z ogórków kiszonych,sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kakao, bel vita.
Alergeny:1,7,9 Zdrowa przekąska- Banan
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, śmietana, jarzyną, pietruszka zielona
Makaron ze szpinakiem, mięso drobiowe, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Ciasto zebra, woda z cytryną
Alergeny:1,4,7,9 Zdrowa przekąska- Żurawina
ŚNIADANIE:Chleb z masłem, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek chleb wieloziarnisty,
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietana, kurczak, pietruszka zielona
Risotto mięsno -warzywne, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9 Zdrowa przekąska- Gruszka
Woda między posiłkami
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.