Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-04-24 07:58:34
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403

Opłaty za żywienie dzieci w przedszkolu:

  • I posiłek ( obiad) - 6 zł
  • II posilki (śniadanie i obiad ) - 8 zl
  • II posilki ( obiad i podwieczorek) - 8 zł
  • III posilki ( śniadanie , obiad , podwieczorek) - 10 zl

 

Jadłospis Tygodniowy

 

                

24.04 - 28.04.2023r.

PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, szynka drobiowa, szczypiorek,

ogórek, herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, jarzyna, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Makaron spaghetti, mięso wieprzowe, sos pomidorowy owocowy, sok owocowy

PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa(1,6,7)

Zdrowe przekąski: Banan

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z miodem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi herbata z cytryną.(1,3)

OBIAD; Zupa krem marchewkowy, grzanki,kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, surówka z kapusty czerwonej,

kompot owocowy(1,6)

PODWIECZOREK; Kisiel owocowy, paluchy kukurydziane.(1,3,7,9)

Zdrowe przekąski: Gruszka

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; Chleb z wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem, ser żółty, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną. (1,7)

OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, kurczak, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona,

Ziemniaki, pałka z kurczaka, kapusta kiszona,kompot owocowy.(1,7)

PODWIECZOREK: Galaretka owocowa, biszkopty

Alergeny:1,7,9

Zdrowe przekąski: Banan

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE; ,Chałka z masłem, twarożek z brzoskwinią, herbata z cytryną. . (1,4,7)

OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, śmietana, pietruszka zielona, (1,7,9)

Racuchy z jabłkami, kompot owocowy.(1,7)

PODWIECZOREK: Soczek owocowy, bel vita.

Alergeny:1,4,7,9

Zdrowe przekąski:Papryka

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, pasta rybna, koperek, pomidor, herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, indyk, jarzyna, pietruszką zieloną.(7,9,10)

Makaron z brokułami, tuńczyk, kompot owocowy.(1,7_ (1)

PODWIECZOREK; Ciasto zebra, herbatniki(1,7,9,10 )

Zdrowe przekąski: Jabłko

 

 

 

 

Woda między posiłkami

 

SMACZNEGO !

                         

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij