Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2020-11-16 12:37:01
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy

 

16.11 -20.11.2020r.

 

PONIEDZIALEK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, , chleb mieszany z masłem, szynka wiejska,

pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)

OBIAD; Zupa brokułowa z ziemniakami, śmietaną, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną.

Makaron łazanki, mięso wieprzowe, kapusta kiszona, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy, ser żółty, sałata, herbata owocowa. (1,7)

 

WTOREK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, , chleb mieszany z masłem, twarożek,

rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)

OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, śmietana, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną.

Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, surówka z kapusty kiszonej

kompot owocowy.(1,3,7)

PODWIECZOREK: Banan, biszkopty, herbata owocowa. (1,7)

 

ŚRODA

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, szczypiorek, chleb wieloziarnisty z masłem, herbata z cytryną.(1,3,7)

OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem, śmietana, jarzyną, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, buraki, kompot owocowy.(1,3,7)

PODWIECZOREK: Drożdżówka z jabłkiem, herbata owocowa

Alergeny:1,7,9

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

jajko, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.(1,7) (1,7)

OBIAD; Zupa krem z jarzyn, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.(7)

Ziemniak, pałka z kurczaka, surówka z białej kapusty, sok owocowy(1,7)

PODWIECZOREK; . Kisiel owocowy, banan

 

 PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta rybna, koperek, ogórek zielony, herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD; Zupa grochówka z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną (1,7)

Ryż z jabłkiem, sok owocowy (1,7,9)

PODWIECZOREK: Muffinka jogurtowa jabłko, herbata. (1)

 

 

 

Dyr. Agata Michałek - Nowakowska

(Jadłospis może ulec zmianie)

Między posiłkami woda
SMACZNEGO !
J.Madej
M.Janik

Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij