Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-04-29 14:03:31
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403

Opłaty za żywienie dzieci w przedszkolu:

  • I posiłek ( obiad) - 6 zł
  • II posilki (śniadanie i obiad ) - 8 zl
  • II posilki ( obiad i podwieczorek) - 8 zł
  • III posilki ( śniadanie , obiad , podwieczorek) - 10 zl

 

Jadłospis Tygodniowy

 

                

02.05 -05.05 .2023

 

 

 

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, dżem niskosłodzony, herbata z cytryną

OBIAD; Zupa jarzynowa z ziemniakami śmietana, indyk, jarzyną, pietruszką zieloną

Makaron z truskawkami, sok pomarańczowy.

PODWIECZOREK: Chleb z masłem, pasztet drobiowy, szczypiorek, rzodkiewka, herbata owocowa.

Alergeny: 1,4,7,9

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, ser żółty,

szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną

OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jaglanej, wołowina, pietruszką zieloną.

Ziemniaki, filet z kurczaka, ogórek konserwowy, kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.

 

                                         PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

twarożek, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa żurek z ziemniakami, śmietana, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną

Ryż z jabłkiem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Wafle ryżowe z miodem, gruszka,woda z cytryną

Alergeny: 1,3,4,7,9

 

 

 

 

Woda między posiłkami

 

SMACZNEGO !

                         

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij