Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2023-05-07 18:04:51
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

 

Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403

Opłaty za żywienie dzieci w przedszkolu:

  • I posiłek ( obiad) - 6 zł
  • II posilki (śniadanie i obiad ) - 8 zl
  • II posilki ( obiad i podwieczorek) - 8 zł
  • III posilki ( śniadanie , obiad , podwieczorek) - 10 zl

 

Jadłospis Tygodniowy

 

                

08.05-12.05.2023 r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, szynka drobiowa, sałata, pomidor herbata z cytryną (1,7)

OBIAD; Zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasa jarzyną(1,7,9)

Makaron z serem, koktajl owocowy kompot owocowy..(1,7,9)

PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, pasta jajeczna, szczypiorek, rzodkiewka, herbata owocowa.(1,7,8)

Alergeny

Zdrowe przekąski: Gruszka

                                          WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

parówki (sokoliki 97%mięsa), pomidor szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD: Zupa krem z brokułów z grzankami, indyk, śmietana, jarzyną(1,7,9)

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, surówka z kapusty pekińskiej, sok owocowy.(1,3)

PODWIECZOREK: Maślanka owocowa, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,3,7,9

Zdrowe przekąski: Rodzynki

 

                                        ŚRODA

ŚNIADANIE; Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor, szczypiorek,herbata z cytryną.(1,6)

OBIAD;Zupa szczawiowa z ryżem, śmietana,wieprzowina, pietruszką zieloną(1,7,9)

Ziemniaki, wątróbka drobiowa, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy(1)

PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka, herbata owocowa

Alergeny:1,6,7,9

Zdrowe przekąski: Banan

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, twarożek, z brzoskwiniami,

herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD;Zupa grysikowa, kurczak, pietruszką zieloną(1,7,9)

Ziemniaki, schab w sosie własnym, ogórek kiszony, kompot owocowy(1)

PODWIECZOREK: Ciasto marchewkowe, herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9

Zdrowe przekąski: Papryka

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,

koperek,pomidorem, herbata z cytryną. (1,4,7)

OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, śmietana, indyk, pietruszką zieloną (1,9)

Makaron ze szpinakiem, mięso drobiowe, sok owocowy (1,6)

PODWIECZOREK: Bułka maślany, herbata owocowa.

Zdrowe przekąski: Jabłko

 

 

 

 

 

 

Woda między posiłkami

 

SMACZNEGO !

                         

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij