Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2023-08-07 08:25:25 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
07.08.2023 - 25.08.2023
07.08 -11.08 .2023r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, kiełbasa szynkowa, pomidor, szczypiorek ,herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD;Zupa szczawiowa z ziemniakami, śmietana, indyk pietruszką zieloną(1,7,9)
Makaron z serem, kompot owocowy(1)
PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.
WTOREK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, , chleb mieszany z masłem, dżem niskosłodzony
herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa jarzynowa z ziemniakami,indyk, śmietana, pietruszką zieloną.
Ziemniaki, schab w sosie własnym, ogórek konserwowy, sok owocowy
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy, jajko, ogórek zielony, rzodkiewka herbata owocowa. (1,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb mieszany z masłem, pasztet drobiowy,
rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)
OBIAD; Zupa krem z brokułów, grzanki indyk, śmietana, pietruszka zielo na.
Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, ogórek kiszony, sok owocowy.(1,3,7) .
PODWIECZOREK: Banan, paluchy kukurydziane, woda z miodem. (1,7)
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, parówki (sokoliki 97%mięsa), ogórek zielony, szczypiorek, chleb wieloziarnisty z masłem, herbata z cytryną.(1,3,7)
OBIAD: Zupa pieczarkowa z makaronem śmietaną, kurczak , jarzyną,
pietruszką zieloną.(1,7,9)
Ziemniaki, filet z kurczaka, surówka z kapusty pekińskiej, kompot owocowy.(1,3,7)
PODWIECZOREK: Galaretka owocowa, biszkopty.
Alergeny:1,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.(7)
Kopytka na słodko, sok owocowy(1,7)
PODWIECZOREK; . Ciasto drożdżowe, herbata owocowa
14.08 - 18.08.2023r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, pasztet drobiowy, pomidor, szczypiorek ,herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD;Zupa pomidorowa z ryżem, śmietana, indyk pietruszką zieloną(1,7,9)
Makaron z truskawkami, kompot owocowy(1)
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.
Alergeny:1,,7,9
Zdrowe przekąski:
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, jajko, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)
OBIAD; Zupa kalafiorowa z grzankami, śmietana, kurczak jarzyna pietruszką zieloną.
Ziemniaki,bitki wieprzowe, marchew z jabłkiem, kompot owocowy
PODWIECZOREK; Budyń śmietankowy biszkopty. (1,3,7)
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,4)
OBIAD; Zupa koperkowa z ziemniakami,indyk jarzyna, pietruszka zielona
Fasola po bretońsku, chleb, sok owocowy
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, woda z miodem.
Alergeny:1,3,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb z pasta rybna, koperek, pomidor, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa ryżowa, kurczak jarzyną, pietruszką zieloną
Naleśniki, dżem niskosłodzony kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Mus owocowy, herbatniki.
Alergeny:1,7,9,10
21.08-25.08.2023
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb wieloziarnisty, dżemem niskosłodzonym herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa krem z marchwi, grzanki, śmietana, pietruszka zielona
Makaron łazanki, mięso wieprzowe, kapusta kiszona, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy z masłem, jajko, szczypiorek, pomidor herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
serem żółtym, szczypiorkiem, sałata, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa grysikowa, wieprzowina, pietruszka zielona, jarzyną
Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, buraki, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Maślanka z truskawkami, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb wieloziarnisty
pomidorem, koperek, pasta rybna, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa selerowa z ryżem, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona
Ziemniaki, filet z kurczaka, mizeria(z jogurtem naturalnym)kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem,chleb, kiełbasa szynkowa, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietana, kurczak, pietruszka zielona
Risotto miesno- warzywne, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe, winogron, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
twarożek, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grochowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną
Racuchy z jabłkami, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Wafle ryżowe z miodem,woda z cytryną
Alergeny: 1,3,4,7,9
SMACZNEGO !
J. Madej Woda między posiłkami!!
M. Janik
Dyr. Agata Michałek - Nowakowska
(Jadłospis może ulec zmianie)
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
SMACZNEGO !
J. Madej
M. Janik
Dyr. Agata Michałek - Nowakowska
(Jadłospis może ulec zmianie)
W jadłospisie dopuszcza się niewielkie sporadyczne zmiany związane ze zmianami organizacji pracy przedszkola oraz dostawami produktów spożywczych
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.