Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy

Podgląd wersji

Podgląd wersji.
Data wytworzenia: 2020-11-28 09:17:21
Redaktor: Kotuła Barbara
Opis: Modyfikacja treści strony

Jadłospis Tygodniowy

 

30.11-04.12.2020 r.

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony,

herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszka zielona.

Makaron spaghetti, mięso mielone, sos pomidorowy kompot owocowy.

PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy z masłem, dżem niskosłodzony, herbata owocowa.

Alergeny:1,7,9,

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta rybna, pomidor, herbata z cytryną.

OBIAD:Zupa pieczarkowa z makaronem, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną.

Ziemniaki, kotlet mielony, surówka z ogórków kiszonych, sok owocowy

PODWIECZOREK: Galaretka owocowa, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,3,7,9

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; Kakao, rogal maślany z masłem.

OBIAD; Zupa ogórkowa z ryżem, wołowina, śmietaną, jarzyną,

pietruszką zieloną.

Fasolka po bretońsku, bułka, kompot owocowy

PODWIECZOREK:Biszkopty, mus owocowy, woda z cytryną.

Alergeny:1,7,9

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,jajko, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, indyk, śmietana

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, marchew z jabłkien, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

                                                                                         PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, rzodkiewka, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa kapuśniak, ziemniaki, kiełbasa, pietruszką zieloną

Ryż z jabłkiem, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Keks, jabłko, woda z cytryną.

Alergeny:1,4,7,9

 

 

Dyr. Agata Michałek - Nowakowska

(Jadłospis może ulec zmianie)

Między posiłkami woda
SMACZNEGO !
J.Madej
M.Janik

Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

Drukuj
Zamknij