Przedszkole Publiczne nr 11 im. Kolorów Tęczy
Data wytworzenia: | 2023-01-22 17:28:44 |
---|---|
Redaktor: | Kotuła Barbara |
Opis: | Modyfikacja treści strony |
Prosimy o dokonywanie wpłat za pobyt i żywienie dziecka w Przedszkolu na numer konta ING Bank Śląski Oddział Czeladź:
28 1050 1269 1000 0022 7178 4403
23.01.2023 - 17.02.2023
23.01 - 27.01.2023r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, szynka drobiowa, pomidor, szczypiorek,herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD;Zupa żurek z ziemniakami,kiełbasą, pietruszką zieloną(1,7,9)
Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot owocowy(1)
PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, ogórek zielony, herbata owocowa.
Alergeny:1,,7,9
Woda między posiłkami
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, jajko, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną.(1,3,7,10)
OBIAD; Zupa kalafiorowa z grzankami, śmietana, kurczak jarzyna pietruszką zieloną.
Ziemniaki,bitki wieprzowe, fasolka szparagowa, kompot owocowy
PODWIECZOREK; Jogurt owocowa, biszkopty. (1,3,7)
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, pasztet drobiowy pomidor, szczypiorkiem, herbata z cytryną.(1,4)
OBIAD; Zupa rosół z makaronem, kurczak, jarzyna, pietruszka zielona
Ziemniaki, potrawka z kurczaka, ogórek konserwowy, sok owocowy
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, mus owocowy, herbata owocowa.
Alergeny:1,3,7,9
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem,twarożek z rzodkiewką, szczypiorkiem,
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Fasolka po bretońsku, chleb, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK; Drożdżówka z serem, winogron, herbata owocowa
Alergeny:1,7,9,10
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb z pasta rybna, koperek, pomidor, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą, jarzyną, pietruszką zieloną
Makaron z tuńczykiem i brokułami, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK: Banan, muffinka herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9,10
30.01-03.02.2023 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, dżem niskosłodzony herbata z cytryną (1,7)
OBIAD; Zupa pomidorowa z makaronem, śmietana, kurczak, pietruszką zielona
Ryż z jabłkiem, kompot owocowy(1,7,9)
PODWIECZOREK; Chleb orkiszowy, pasztet drobiowy, rzodkiewka,szczypiorek,
herbata owocowa .(1,7)
Woda między posiłkami
WTOREK
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, pasta rybna, pomidor, szczypiorek,herbata z cytryną.
OBIAD;Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietana, kurczak, indyk, pietruszką zieloną
Ziemniaki, kotlety mielone, ogórek kiszony, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Serek waniliowy, herbatniki bebe.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
ŚRODA
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
szynka drobiowa, pomidor, rzodkiewka, herbata z cytryną.
OBIAD: Zupa krupnik z kaszy jaglanej, wieprzowina, śmietana, jarzyną
Makaron ze szpinakiem, mięso drobiowe, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Kawa,winogron, paluchy kukurydziane
Alergeny:1,3,7,9
Woda między posiłkami
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, chleb z masłem,
ser żółty, sałata, ogórek, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, jarzyna, indyk, pietruszka zielona
Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, kapusta pekińska kompot owocowy
PODWIECZOREK: Muffinka, jabłko, herbata.
Alergeny:1,4,7,9
Woda między posiłkami
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, koperek, ogórek zielony, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną (1,7)
Makaron z serem, koktajl owocowy, sok owocowy (1,7,9)
PODWIECZOREK: Ciasto zebra, mandarynka, herbata owocowa. (1)
06.02 - 10.02.2023r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, szynka wiejska, szczypiorek,
ogórek, herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa krupnik z kaszy jęczmiennej, śmietana, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Makaron łazanki, kapusta kiszona, mięso wieprzowe owocowy, sok owocowy
PODWIECZOREK: Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka, herbata owocowa.(1,6,7)
Alergeny:1,6,7,9
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, jajko,ogórek, papryka, herbata z cytryną.(1,3)
OBIAD; Zupa krem z selera, grzanki, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)
Ziemniaki, schab w sosie własnym, buraki, kompot owocowy(1,6)
PODWIECZOREK; Jogurt owocowy, biszkopty.(1,3,7,9)
Alergeny:1,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierką, chleb mieszany z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną. (1,7)
OBIAD; Zupa pieczarkowa z makaronem, kurczak, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona,
Ziemniaki, filet z indyka, surówka z kapusty pekińskiej,kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, winogron, herbata owocowa.
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE; ,Chałka z masłem, dżemem niskosłodzonym, herbata z cytryną. . (1,4,7)
OBIAD; Zupa brokułowa z grzankami, śmietana, pietruszka zielona, (1,7,9)
Ziemniaki, filet z mintaja, surówka z kapusty kiszonej kompot owocowy.(1,7)
PODWIECZOREK: Mus owocowy, paluchy kukurydziane.
Alergeny:1,4,7,9
PIĄTEK
ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, brzoskwinia herbata z cytryną.(1,7)
OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami,kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.(7,9,10)
Risotto miesno-warzywne, kompot owocowy.(1,7_ (1)
PODWIECZOREK; Ciasto marchewkowe, mandarynka, herbata owocowa.(1,7,9,10 )
13.02-17.02.2023 r.
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa pomidorowa z ryżem, indyk, śmietana, pietruszka zielona.
Naleśniki z serem, kompot owocowy.
PODWIECZOREK; Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, papryk, herbata owocowa .
Alergeny:1,7,9,
WTOREK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,
pasta rybna, pomidor, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD:Zupa krem z jarzyn,grzanki, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.
Ziemniaki, kotlet schabowy,surówka z ogórków kiszonych,sok owocowy.
PODWIECZOREK: Bułka maślana, banan, herbata owocowa.
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA
ŚNIADANIE; Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z kiełbasą szynkowa, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną
OBIAD; Zupa porowa z ziemniakami, indyk, śmietana, jarzyną, pietruszką zieloną.
Ziemniaki, gołąbki w sosie pomidorowym, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kakao, winogron, bel vita.
Alergeny:1,7,9
CZWARTEK
ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,pasta jajeczna, rzodkiewka, szczypiorek herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa szczawiowa z ryżem, kurczak, pietruszka zielona
Ziemniaki, paluszki rybne (100% filet z mintaja), surówka z kapusty kiszonej, sok owocowy.
PODWIECZOREK: Pączek, woda z cytryną
Alergeny:1,4,7,9
ŚNIADANIE:Chleb z masłem, twarożek, rzodkiewka, szczypiorek chleb wieloziarnisty,
herbata z cytryną.
OBIAD; Zupa ryżowa, indyk, jarzyną, pietruszka zielona
Racuchy z jabłkami, kompot owocowy
PODWIECZOREK: Chałka z masłem, gruszka, herbata owocowa.
Alergeny:1,4,7,9
SMACZNEGO !
J.Madej
M. Janik
Dyr. Agata Nowakowska - Michałek
(Jadłospis może ulec zmianie)
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.