Jadłospis

Jadłospis Tygodniowy

23.05 - 27.05.2022r.

 

 

PONIEDZIAŁEK

 

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty, chleb z masłem, dżem niskosłodzony,

herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD; Zupa zalewajka z ziemniakami, jajkiem, indyk, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Makaron spaghetti, sos pomidorowy, mięso mielone, kompot owocowy(1,6)

PODWIECZOREK: Chleb wieloziarnisty z masłem, szynka wiejska, szczypiorek, ogórek konserwowy, herbata owocowa.(1,6,7)

Alergeny:1,6,7,9

 

WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, jajko,ogórek, papryka, herbata z cytryną.(1,3)

OBIAD; Zupa krem z selera, grzanki, kurczak, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Risotto mięsno -warzywne, kompot owocowy.(1,7)

PODWIECZOREK; Kawa zbożowa, biszkopty.(1,3,7,9)

Alergeny:1,7,9

 

 

ŚRODA

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, ser żółty, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną. (1,7)

OBIAD; Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietana, jarzyna, pietruszka zielona, (1,9)

Kasza jęczmienna, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot owocowy.(1,7)

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa.

Alergeny:1,7,9

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, pasta rybna, koperek, pomidor

herbata z cytryną. . (1,4,7)

OBIAD; Zupa ogórkowa z ziemniakami, pietruszka zielona, (1,7,9)

Makaron z truskawkami, kompot owocowy.(1,7_

PODWIECZOREK: Bel vita, jabłko, herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek, brzoskwinia herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD; Zupa grysikowa, indyk, pietruszką zieloną.(7,9,10)

Naleśniki z dżemem niskosłodzonym, kompot owocowy.(1)

PODWIECZOREK; Chałka z masłem, winogron, herbata owocowa.(1,7,9,10 )

 

 

SMACZNEGO !

 J.Madej
M. Janik

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

do góry