Jadłospis Tygodniowy

 

25.10-29.10.2021 r.

 

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną (1,7)

OBIAD; Zupa jarzynowa z ziemniakami, śmietana, indyk, pietruszką zieloną

Makaron z serem, kompot owocowy..(1,7,9)

PODWIECZOREK; Bułka pszenna z masłem, ser żółty, sałata, rzodkiewka,herbata owocowa .(1,7)

Woda między posiłkami

 

                                          WTOREK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

kiełbaski śląskie, pomidor szczypiorkiem, herbata z cytryną.

OBIAD: Zupa kalafiorowa z kaszą manną,wieprzowina, śmietana, jarzyną

Ziemniaki, schab w sosie własnym, ogórek konserwowy, sok owocowy.

PODWIECZOREK: Kakao, paluchy kukurydziane.

Alergeny:1,3,7,9

Woda między posiłkami

 

                                       ŚRODA

ŚNIADANIE; Zupa mleczna z zacierka, chleb z masłem, szynka wiejska, pomidor,

szczypiorek,herbata z cytryną.

OBIAD;Zupa pomidorowa z ryżem, śmietaną, kurczak, pietruszką zieloną

Ziemniaki, wątróbka drobiowa, surówka z kapusty kiszonej, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Mus owocowy, biszkopty.

Alergeny:1,4,7,9

Woda między posiłkami

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, pasta rybna, chleb mieszany z masłem,

koperek,pomidorem, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, pietruszką zieloną

Bigos z kapusty kiszonej, kiełbasa, chleb kompot owocowy

PODWIECZOREK: Bel vita, soczek owocowy.

Alergeny:1,3,7,9

 

Piątek

ŚNIADANIE; ,Chleb mieszany z masłem, twarożek, ogórek, szczypiorek, herbata z cytryną.

OBIAD; Zupa krem z marchwi z grzankami jarzyna, pietruszka zielona,

Makaron z brokułami, tuńczykiem kompot owocowy.

PODWIECZOREK: Drożdżówka, brzoskwinia, herbata owocowa.

Alergeny:1,4,7,9

 

 

 

 

SMACZNEGO !

 

 

 J.Madej
M. Janik

 

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

do góry