Jadłospis Tygodniowy

 

26.07 -30.07.2020r.

 

 

               PONIEDZIAłEK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, , chleb mieszany z masłem, szynka wiejska,

pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)

OBIAD; Zupa krem z brokułów, grzanki śmietaną, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną.

Makaron spaghetti, mięso mielone, sos pomidorowy, kompot owocowy

PODWIECZOREK: Chleb orkiszowy, ser żółty, sałata, rzodkiewka herbata owocowa. (1,7)

 

                     WTOREK

ŚNIADANIE; Chleb z masłem, , chleb mieszany z masłem, twarożek,

rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną.(1,6,7)

OBIAD; Zupa grysikowa, kurczak, jarzyną, pietruszką zieloną.

Ziemniaki, pulpety w sosie koperkowym, surówka z kapusty kiszonej

kompot owocowy.(1,3,7)

PODWIECZOREK: Banan, biszkopty, herbata owocowa. (1,7)

 

 

                ŚRODA

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony, szczypiorek, chleb wieloziarnisty z masłem, herbata z cytryną.(1,3,7)

OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietana, jarzyną, pietruszką zieloną.(1,7,9)

Kasza jęczmienna, gulasz drobiowy, buraki, kompot owocowy.(1,3,7)

PODWIECZOREK: Drożdżówka z serem, herbata owocowa

Alergeny:1,7,9

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

jajko, szczypiorek, rzodkiewka, herbata z cytryną.(1,7) (1,7)

OBIAD; Zupa krem z jarzyn, kurczak, śmietana, pietruszką zieloną.(7)

Ziemniak, schab w sosie własnym, surówka z białej kapusty, sok owocowy(1,7)

PODWIECZOREK; . Kisiel owocowy, banan

 

                                     PIĄTEK

ŚNIADANIE: Chleb z masłem, chleb wieloziarnisty z masłem,

pasta rybna, koperek, ogórek zielony, herbata z cytryną.(1,7)

OBIAD; Zupa fasolowa z ziemniakami, kiełbasa, jarzyną, pietruszką zieloną (1,7)

Racuchy z jabłkami, sok owocowy (1,7,9)

PODWIECZOREK: Muffinka jogurtowa jabłko, herbata. (1)

 

SMACZNEGO !

 

 

 J.Madej
M. Janik

 

Dyr. Agata Nowakowska - Michałek

(Jadłospis może ulec zmianie)



Dopuszcza się drobne zmiany w jadłospisie

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.

do góry